KATT SOM HUSDJUR

Det är ett stort beslut att skaffa katt. Katten är ett helt fantastiskt sällskapsdjur
men att bli kattägare innebär också ett ansvar så tänk noga igenom dina val innan du bestämmer dig.
När du väl bestämt dig så vågar vi påstå att du har gjort ett av dina bästa beslut någonsin. Har du en gång haft katt vet du precis vad vi menar när vi säger att det inte går att leva utan.

Katter är självständiga djur, de är alltså inte flockdjur på samma sätt som exempelvis hundar. Det betyder däremot inte att katter är folkskygga, tvärtom. Givetvis finns det variationer i kattens personlighet, precis som hos oss människor, men generellt så mår även katten bra av social kontakt.

Med en katt i hemmet får du en underbar familjemedlem och mycket kärlek, men det tillkommer också förpliktelser. Att ha en katt kostar en slant, det handlar inte bara om mat och kattsand till lådan, utan även om kattförsäkring och de leksaker som krävs för att stimulera kattens behov. Utöver detta behövs också mysiga sovplatser samt årliga veterinärbesök för vaccinationer av kattpest och kattsnuva. Så känner du att du är i en position där du har den tid och det engagemang som krävs för att skaffa en ny familjemedlem kommer du inte att ångra dig. Det är värt varenda krona och vartenda veterinärbesök.

Katten är ett djur som kan leva i upp till 20 år, att skaffa katt innebär alltså ett åtagande som sträcker sig över en längre period men jissus så mycket du kommer att få tillbaka. Inte minst i form av gos men också roliga och knäppa stunder av lek och bus.

Vill du se vad för annonser Föreningen Boråskatten har ute just nu? Kika då på vår sida med kattungeannonser.

Glöm inte att våra annonser uppdateras kontinuerligt så hittar du inte din blivande familjemedlem bland annonserna idag, kom tillbaka vid ett senare tillfälle och titta på nytt.